NLB državi: Dogovor s KBC-om ili na burzu

Bez autora
Jun 13 2011

Uprava Nove Ljubljanske banke (NLB) do kraja će mjeseca Banci Slovenije predati akcijski plan za povećanje temeljnog kapitala najveće slovenske banke, kako je od nje i zatražila središnja banka. NLB-u je potrebno 250 milijuna eura više temeljnog kapitala do kraja ove godine. NLB je ministarstvu financija postavio ultimatum da se do kraja lipnja usklade s belgijskim KBC-om, vlasnikom četvrtine NLB-a, odnosno da odluče tko će uplatiti nove dionice ili će uprava potražiti svjež kapital na jednoj od stranih burza putem IPO-a. U dokapitalizaciji NLB-a mogao bi sudjelovati i IFC koji je lani dokapitalizirao Gorenje.

NLB državi: Dogovor s KBC-om ili na burzuUprava Nove Ljubljanske banke (NLB) do kraja će mjeseca Banci Slovenije predati akcijski plan za povećanje temeljnog kapitala najveće slovenske banke, kako je od nje i zatražila središnja banka.

NLB-u je, podsjetimo, potrebno 250 milijuna eura više temeljnog kapitala do kraja ove godine.

NLB je ministarstvu financija postavio ultimatum da se do kraja lipnja usklade s belgijskim KBC-om, vlasnikom četvrtine NLB-a, odnosno da odluče tko će uplatiti nove dionice ili će uprava potražiti svjež kapital na jednoj od stranih burza putem IPO-a. Prema posljednjim informacijama, u dokapitalizaciji NLB-a mogao bi sudjelovati i IFC koji je lani dokapitalizirao Gorenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik